Ingropati-ma pe dupa plinta, Teatrul Bulanda

Gen: Drama, Teatrul Bulandra
Nota: 5/5

Actori: 5/5
Regie: 5+/5
Scenariu: 5/5
Link: http://bulandra.ro/ro/spectacole/plinta.html

Probabil una dintre cele mai bune piese ce se joaca momentan in Bucuresti.
Semnata de Yuri Kordonsky, regia este absolut senzationala, ca sa va dau un mic exemplu - "imaginati-va oameni alergand intre case pe un viscol cu zapada.." toate acestea pe o muzica ruseasca de iti ingenunchiaza sufletul..

Nu am sa va dezvalui scenariul si sincer nici nu va recomand sa il cititi inainte de piesa.. lasati-va surprinsi.. merita.. Tot ce trebuie sa va spun este ca piesa e grea, o drama ruseasca regizata de un rus ce te face sa simti ruseste. Din drama devine si mai drama, din greu si mai greu.. 3h de rezistat in corzi.. Regizorul ia in mod real sufletul spectatorilor in maini si il modeleaza, il chinuie.. Din cand in cand o mica glumita, sau ceea ce poate fi cu greu considerata o glumita, spectatorii se agata de ea pentru a se mai elibera un pic din tensiunea cumulata.

Cred ca despre actori este greu sa nu vorbesti la superlativ. Mariana Mihut si Marian Ralea fac niste roluti absolut senzationale, sustinute in cele mai mici detalii, lucrate minutios si cu rabdare.

Una din piesele ce nu trebuie ratate .. probabil printre cele mai bune piese din stagiune ..


1 comment:

dana said...

am vazut piesa, in cadrul Festivalului national de teatru.
f buna, piesa, intr-adevar.
pe mine insa m-a incarcat mult, am plecat cu o durere in suflet, prea multe vorbe de ocara, blesteme...mi-a placut piesa, ma bucur ca am vazut-o, insa nu face parte din piesele pe care imi doresc sa le revad (tu stii probabil ca eu am piese de teatru pe care le-am vazut de 2, 3 ori :) )
da, e o piesa buna, memorabila, jucata extraordinar!